INSCHRIJVINGEN KLASSIEK BALLET & MODERNE DANS

Zondag 26 augustus 2018 tussen 9u30 en 12u00

Maandag 27 augustus 2018 tussen 18u00 en 20u00


DANSVOORSTELLING BALLETSCHOOL MARIJKE CLIJSTERS 2018

Zaterdag 24 november 2018

Zondag 25 november 2018


Het winkeltje van de balletschool is wekelijks geopend op zaterdag van 11u15 - 12u15.


DANSSTAGE OP 1 EN 2 SEPTEMBER!

 

·       Dansstage o.l.v. LAURENT FLAMENT & AXELLE DE RORE 

·       Yoga, salsa & hedendaagse dans o.l.v. JUDITH CLIJSTERS (= ook voor volwassenen!) 

·       Dansexpressie o.l.v. juf Liesann

·       Kleuterballet o.l.v. juf Pauline

 

Inschrijven liefst ten laatste op maandag 27 augustus 2018. Dankjewel! Meer info vind je bij WORKSHOPS.


TER INFO!


Vanaf zondag 9 september is er wekelijks een lesje kleuterballet op zondag van 10u30 tot 11u15.

 

De lessen moderne dans starten op dinsdag 11 september!

 

De 1ste les dansexpressie gaat door op donderdag 13 september van 17u30 tot 18u30.

 

De lessen klassiek ballet starten op maandag 3 september 2018!

 

STRETCH & STRENGTH
Elke zondag van 9.00 uur tot 10.00 uur voor kinderen onder de 13 jaar!
Elke zondag van 10.05 uur tot 11.15 uur voor 13 plussers!

BOYS CLASS (lagere school)
Elke zondag van 11.15 uur tot 12.15 uur!

OPEN BALLET CLASS
Elke zaterdag van 16.10 uur tot 17.40 uur!

DRU YOGA
Elke woensdag van 19.45 uur tot 21.00 uur!
Contact: dannie.meyers@icloud.com - 0487/633757 - www.yogalimburg.be

NIA
Elke woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur en elke zondag van 10.05 uur tot 11.20 uur!
Contact: gitta@nia-gitta.be - 0497/916365 - www.niabelgium.be

Bij AGENDA en WORKSHOPS mogen de 2 stages komen te staan (zie flyer in bijlage). De flyer mag ook op de site gezet worden indien mogelijk!

ZOMERDANSSTAGE klassiek ballet

Deze stage gaat door op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 en zal voornamelijk gegeven worden door twee oudcollega's en -leerlingen nl. Carmen Vanhees en Annegreet Sleurs. Zij zijn tot op heden nog steeds actief als leraressen klassiek ballet aan de Kunstacademie van Zaventem (Carmen) en bij Terpsichore te Bornem (Annegreet). Na het lesgeven in onze balletschool hebben zij beiden nog heel wat podiumervaring opgedaan en zijn zij tot de dag van vandaag fulltime als docente werkzaam geweest in verschillende scholen en academies.

Tijdens de klassieke dansstage zal je ook al eens kennis kunnen komen maken met ons NIEUW AANBOD. Otto van Sloun zal de lessen stretch & strengthopen ballet class en de boys class verzorgen. En voor de allerkleinsten voorzien we op zondag 1 lesje kleuterballet o.l.v. Pauline Coolen

Om de dansstage af te sluiten voorzien we 2 gratis initiatielesjes NIA en DRU YOGA voor volwassenen. Dus het is dan het ideale moment om hiermee kennis te maken! De initiaties gaan door tijdens het zwemmoment en eindigen om 19.15 uur (samen met het einduur van het zwemmen). Vanaf september zullen er wekelijks 2 lessen NIA (o.l.v. Gitta Weytjens) en 1 les DRU YOGA (o.l.v. Dannie Meyers) gegeven worden in onze balletschool. Diegene die mee willen doen aan de initiatie yoga zouden best een matje of een badhanddoek meebrengen voor hun comfort.

De 2de dansstage (klassiek ballet, hedendaagse dans, partnering, jazz en hiphop) vindt plaats op maandag 28 en dinsdag 29 augustus 2017. Inschrijven voor deze stage is mogelijk vanaf begin augustus. Meer concrete informatie krijgen jullie binnenkort.

 

Het laatste weekend van november 2016 was een topweekend met de voorstellingen van de balletschool Marijke Clijsters. De lovende commentaren van iedereen die de voorstelling gezien hadden waren super. Het hoogste niveau ooit was behaald!

Helaas werden we op dinsdag 29 november geconfronteerd met het droevige nieuws dat Marijke Clijsters totaal onverwachts in haar slaap overleden was. Verdriet was alom.

Al snel werd duidelijk, ondanks het tragische nieuws, dat het levenswerk van Marijke, haar balletschool, niet stil mocht vallen.
Met vereende kracht werd er vergaderd en gebrainstormd en 2 weken na haar overlijden begonnen we aan de doorstart van de balletschool. Dankzij de professionele hulp van Nicole Reyners , Liesann Cornelissen, Sanne Craeghs, Han Gielen, Sofie Vandeweyer, Heleen Cornelissen, Pauline Coolen en Dieke De Gendt werden de lessen weer opgestart.

Om het hoge niveau van de balletschool te blijven garanderen en ook de erkenning van RAD te behouden, gingen we op zoek naar een erkende leerkracht met het diploma van The Royal Academy of Dance London. Na contactname met RAD Benelux kregen we de referenties door van Fien Lux. Fien Lux is een RAD Recognized Teacher. Ze is geboren op 19 maart 1996. Op vierjarige leeftijd is ze begonnen met ballet bij Dance Images. Ze kreeg daar tot op heden les van Lieve Willems, collega van Marijke Clijsters. Na enkele jaren ballet wou ze al snel meerdere uren per week dansen en begon ze ook aan de pre-professionele opleiding. Ze heeft van beide opleidingen de examens van de Royal Academy of Dance afgelegd van het eerste tot het laatste niveau. Voor de “Children’s grades” en de “Higher Grades” dus van pré-primary tot en met Grade 8 en voor de “Vocational Grades” van Intermediate Foundation tot en met
Advanced Two. Op al deze examens slaagde ze met Distinction.
Na het middelbaar, waar Fien Latijn-Wiskunde studeerde, was het geen moeilijke keuze wat ze zou gaan doen: ze begon aan de opleiding ‘Certificate in Ballet Teaching Studies’, een opleiding tot danspedagoge bij The Royal Academy of Dance London. Hiervoor behaalde ze eind 2016 haar diploma.
In 2015 startte Fien ook de opleiding ‘Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KULeuven. Verder speelt ze piano, waarvan ze in 2014 afstudeerde aan de Haspengouwse Muziekacademie met 89%.


Fien startte zaterdag 14 januari met lesgeven aan de balletschool van Marijke Clijsters.
Samen met het voltallige team van de balletschool Marijke Clijsters wordt verder gewerkt aan het professionele niveau waar de balletschool altijd voor stond en voor zal blijven staan.